how to obtain rhos_859 in Seadas

Please enter here to ask a question about any NASA Science related topics!
Post Reply
zxc1973258
Posts: 4
Joined: Mon Jun 07, 2021 8:18 am America/New_York

how to obtain rhos_859 in Seadas

by zxc1973258 » Mon Jun 07, 2021 8:31 am America/New_York

Hello,
I used Seadas_8.0.0 gui in linux to process Modis date.Now I have trouble running l2gen. I want to obtain rhos_859 value.But there are just rhos_421 to rhos_678 in Products.
Any thoughts or suggestions would be very helpful!
Thanks,
Xm Liu

Tags:

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 133
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Jun 07, 2021 10:22 am America/New_York

In l2gen GUI, there is a products tab. In the "product selector" section, make sure you unwind rhos and check the rhos_859 box
Screen Shot 2021-06-07 at 10.20.13 AM.png
Screen Shot 2021-06-07 at 10.20.13 AM.png (411.88 KiB) Not viewed yet

zxc1973258
Posts: 4
Joined: Mon Jun 07, 2021 8:18 am America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by zxc1973258 » Mon Jun 07, 2021 10:38 am America/New_York

Thank you xuanyang02.
I choose all rhos,but there is just rhos 412 to 678.I used modis_1A to process Modis L0 data.Then I used modis_GEO and modis_L1B to get A2017168053000.L1B_LAC data.
Attachments
product.png
product.png (118.11 KiB) Not viewed yet
main.png
main.png (75.92 KiB) Not viewed yet

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 133
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Jun 07, 2021 1:10 pm America/New_York

In the "Selected Products" section on "Products" tab, are you able to change rhos_vvv to rhos_nnn?

zxc1973258
Posts: 4
Joined: Mon Jun 07, 2021 8:18 am America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by zxc1973258 » Mon Jun 07, 2021 1:23 pm America/New_York

Thank you
I tride to input rhos_nnn,but then it changed to rhos_vvv again.I can not change it to rhos_nnn.

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 133
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Jun 07, 2021 2:33 pm America/New_York

Sorry that this is a bug, we'll try to fix it for the next release.

For the time being, here is a workaround:

Click "Save Parameters" in the "Parfile" section on the "Main" tab, and save the Parfile in /home/xm/modis2017 as l2gen-tmpParFile20210607.par.

Use a text editor (vi or emacs) to open l2gen-tmpParFile20210607.par, and change rhos_vvv to rhos_nnn.

In a terminal, in the directory /home/xm/modis2017, do
"l2gen par=l2gen-tmpParFile20210607.par"

zxc1973258
Posts: 4
Joined: Mon Jun 07, 2021 8:18 am America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by zxc1973258 » Mon Jun 07, 2021 9:41 pm America/New_York

Thank you OB SeaDAS - xuanyang02
I have successfully obtained the required band at your suggestion.I'm looking forward to the next release.
Xm Liu

fatemahfa
Posts: 18
Joined: Wed Oct 30, 2019 8:44 am America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by fatemahfa » Mon Aug 16, 2021 8:27 am America/New_York

Hello all;
I got the same question and I was wondering what to write exactly in the terminal if you could please show me an example in a picture.
Kind regards

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 133
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York

Re: how to obtain rhos_859 in Seadas

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Aug 16, 2021 11:14 am America/New_York

See the step-by-step instruction on the other thread:
viewtopic.php?f=7&t=2517&sid=856eb95112 ... 8d4344d50a

Post Reply