L3 Browser extract data error

Use this Forum to find information on, or ask a question about, NASA Earth Science data.
alicea
Posts: 6
Joined: Tue Nov 16, 2021 3:00 am America/New_York
Answers: 0

L3 Browser extract data error

by alicea » Tue Nov 16, 2021 3:09 am America/New_York

Hi.
I am trying to create an order for MODIS-aqua chlorophyll and SST data through the L3 browser and after selecting everything and extracting it says An error occurred in your order please try again later. If I select the download option instead of the extract option it says no data available for MODIS-Aqua
I have extracted Chlorophyll and SST data through the L3 browser before in the same way with no issues.
Help would be appreciated

Filters:

OB.DAAC - SeanBailey
User Services
User Services
Posts: 1474
Joined: Wed Sep 18, 2019 6:15 pm America/New_York
Answers: 1
Been thanked: 5 times

Re: L3 Browser extract data error

by OB.DAAC - SeanBailey » Tue Nov 16, 2021 7:20 am America/New_York

Can you provide the options you selected? Date range, binning period, resolution, bin/map/png product...

Sean

alicea
Posts: 6
Joined: Tue Nov 16, 2021 3:00 am America/New_York
Answers: 0

Re: L3 Browser extract data error

by alicea » Tue Nov 16, 2021 7:45 am America/New_York

I've realized the issue comes when I select 'entire mission composite' as my period. My selections are 1Jan 2016 - 31Dec 2019, 4km, map. I've been working with the annual period selection order (2016-2019) which works fine but was hoping to get one raster for map projection for all 4 years combined.

OB.DAAC - SeanBailey
User Services
User Services
Posts: 1474
Joined: Wed Sep 18, 2019 6:15 pm America/New_York
Answers: 1
Been thanked: 5 times

Re: L3 Browser extract data error

by OB.DAAC - SeanBailey » Tue Nov 16, 2021 8:21 am America/New_York

Ah, I see the problem. The entire mission composite, is, well, the entire mission (up to the point we last made it). The browser is confused when you enter a date range, since the user (i.e. you) can't change the date range for the entire mission composite.

We'll have to think about how to make that more clear. at the very least, the date selector should be grayed out if the entire mission composite is selected.

To accomplish what you seek, you'll have to do it manually. Grab the bin files for the 4 years of interest and use the l3bin program (part of the processing component of SeaDAS) to composite them into a 4 year bin file, then use te l3mapgen program to produce a mapped version.

Sean

alicea
Posts: 6
Joined: Tue Nov 16, 2021 3:00 am America/New_York
Answers: 0

Re: L3 Browser extract data error

by alicea » Wed Nov 17, 2021 2:19 am America/New_York

Thank you so much for the taking the time to help me out!
That makes perfect sense, I will do that.
Cheers, alicea

alicea
Posts: 6
Joined: Tue Nov 16, 2021 3:00 am America/New_York
Answers: 0

Re: L3 Browser extract data error

by alicea » Mon Nov 22, 2021 7:20 am America/New_York

Hi,
I have been trying to use the l3bin program to compose the bin files into one as you suggested. I am following the SeaDAS tutorial video but I keep getting l3bin failed (code 255) as in the 3rd attached image. I am not sure what mistake I am making. I also tried by selecting one of the bin files instead as it says file not selected but it gave the same outcome
Thanks
Attachments
Screenshot from 2021-11-22 14-16-33.png
Screenshot from 2021-11-22 14-16-33.png (132.07 KiB) Not viewed yet
Screenshot from 2021-11-22 14-13-31.png
Screenshot from 2021-11-22 14-13-31.png (156.24 KiB) Not viewed yet
Screenshot from 2021-11-22 14-07-15.png
Screenshot from 2021-11-22 14-07-15.png (156.14 KiB) Not viewed yet

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 657
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York
Answers: 1
Been thanked: 2 times

Re: L3 Browser extract data error

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Nov 22, 2021 9:55 am America/New_York

Select input_files.txt as your ifile in l3bin GUI. See the attached image.
Screen Shot 2021-11-22 at 9.46.31 AM.png
Screen Shot 2021-11-22 at 9.46.31 AM.png (109.73 KiB) Not viewed yet
The content of your input_files.txt should be:
AQUA_MODIS.20160101_20161231.L3b.YR.SST.nc
AQUA_MODIS.20170101_20171231.L3b.YR.SST.nc
AQUA_MODIS.20180101_20181231.L3b.YR.SST.nc
AQUA_MODIS.20190101_20191231.L3b.YR.SST.nc

You might have already seen this tutorial video on l3bin starting at 2:12 - https://www.youtube.com/watch?v=5dIwCK7IDXE

This is l3bin help page: https://seadas.gsfc.nasa.gov/help-8.1.0 ... L3bin.html

alicea
Posts: 6
Joined: Tue Nov 16, 2021 3:00 am America/New_York
Answers: 0

Re: L3 Browser extract data error

by alicea » Mon Nov 22, 2021 10:27 am America/New_York

Yes, thank you that is the video and page I have been referring to. I followed your steps but I am still getting the error.

execution exception: java.io.IOException: l3bin failed with exit code 255.
Check log for more details.
L3BIN 5.13 (Jun 18 2021 11:22:45)
Input listing file: "" not found.
HDF5-DIAG: Error detected in HDF5 (1.12.0) thread 0:
#000: /home/seadas/ocssw/opt/src/hdf5/hdf5-1.12.0/src/H5Fdeprec.c line 159 in H5Fis_hdf5(): no file name specified
major: Invalid arguments to routine
minor: Out of range
I would appreciate any help, I have been trying for days to resolve the problem
Attachments
Screenshot from 2021-11-22 17-21-03.png
Screenshot from 2021-11-22 17-21-03.png (182.93 KiB) Not viewed yet

OB SeaDAS - xuanyang02
Subject Matter Expert
Subject Matter Expert
Posts: 657
Joined: Tue Feb 09, 2021 5:42 pm America/New_York
Answers: 1
Been thanked: 2 times

Re: L3 Browser extract data error

by OB SeaDAS - xuanyang02 » Mon Nov 22, 2021 10:37 am America/New_York

You should have

AQUA_MODIS.20160101_20161231.L3b.YR.SST.x.nc
AQUA_MODIS.20170101_20171231.L3b.YR.SST.x.nc
AQUA_MODIS.20180101_20181231.L3b.YR.SST.x.nc
AQUA_MODIS.20190101_20191231.L3b.YR.SST.x.nc

in your SSTfiles

rather than

1 AQUA_MODIS.20160101_20161231.L3b.YR.SST.x.nc
2 AQUA_MODIS.20170101_20171231.L3b.YR.SST.x.nc
3 AQUA_MODIS.20180101_20181231.L3b.YR.SST.x.nc
4 AQUA_MODIS.20190101_20191231.L3b.YR.SST.x.nc

Also make sure you use a plain text editor, such as vi or emacs to edit your SSTfiles.

OB.DAAC - SeanBailey
User Services
User Services
Posts: 1474
Joined: Wed Sep 18, 2019 6:15 pm America/New_York
Answers: 1
Been thanked: 5 times

Re: L3 Browser extract data error

by OB.DAAC - SeanBailey » Mon Nov 22, 2021 2:30 pm America/New_York

The error:
Input listing file: "" not found.
...is the key.

Make sure your input list file does not have any blank lines. The code will try to read that blank line as a file and fail exactly as you see it failing.

Sean
...yeah, we probably should fix the code to deal with blank lines...

Post Reply