Page 1 of 1

An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Sun Sep 24, 2023 1:01 am America/New_York
by ywystu
When I generated geofile from MODIS-L1A file with SeaDAS, I met an error message:
Percent valid data (0.00) is less than threshold (95.00)
ERROR: MODIS geolocation processing failed.
but the geofile had been generated and it can be used to process L1B file.
Do I need to pay attention to this messageļ¼Ÿ

Re: An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Mon Sep 25, 2023 10:31 am America/New_York
by OB SeaDAS - xuanyang02
Here is the fix for the issue of "Percent valid data (0.00) is less than threshold". Please download https://oceandata.sci.gsfc.nasa.gov/ocssw/de200.eos and replace $OCSSWROOT/share/modis/static/de200.eos with it. You should be able to run modis_GEO then.

See this -- viewtopic.php?p=16460&hilit=percent#p16460

Re: An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Tue Sep 26, 2023 11:01 pm America/New_York
by ywystu
OB SeaDAS - xuanyang02 wrote:
> Here is the fix for the issue of "Percent valid data (0.00) is less
> than threshold". Please download
> https://oceandata.sci.gsfc.nasa.gov/ocssw/de200.eos and replace
> $OCSSWROOT/share/modis/static/de200.eos with it. You should be able to run
> modis_GEO then.
>
> See this --
> viewtopic.php?p=16460&hilit=percent#p16460

Thanks for your suggestion!
I traced the linked posts and repalced the de200.eos file. However, it seems doesn't work.

BTW, the verson of SeaDAS is 8.3.0, the version of OS is Ubuntu 22.04.3 LTS.

Re: An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Wed Oct 04, 2023 2:14 pm America/New_York
by OB SeaDAS - xuanyang02
Can you share the filename of one file that produced error?

Can you do

Code: Select all

seadas_info
on the command line or Software & System Info on GUI and share the result here?

BTW, we now provides Modis Aqua GEO files https://oceandata.sci.gsfc.nasa.gov/directdataaccess/Geo-Location/Aqua-MODIS

Re: An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Thu Oct 05, 2023 9:03 am America/New_York
by ywystu
Hi, xuanyang02! I took a vacation a few days ago and I am sorry for not replying in time!
Following is the result:

$ seadas_info
NASA Science Processing (OCSSW):
Environment {$OCSSWROOT}: /home/abc/SeaDAS/ocssw
Environment {$OCDATAROOT}: /home/abc/SeaDAS/ocssw/share
l2gen version: msl12 9.6.0-V2022.2 (Nov 28 2022 12:25:46)
l2bin version: 7.0.3
l3bin version: 5.13
l3mapgen version: l3mapgen 2.3.0-V2022.2 (Nov 28 2022 12:27:31)
Installed Missions: ['aqua', 'terra']

General System and Software:
Operating system: Ubuntu 22.04.3 LTS
Java version: 1.8.0_212
Python3 version: 3.10.12
Python3 Path: /usr/bin/python3
Env: ASAP_PARMS=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/common/nav
CC=gcc
COLORTERM=truecolor
CXX=g++
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:path=/run/user/1000/bus
DERBY_HOME=/usr/lib/jvm/java-8-oracle/db
DESKTOP_SESSION=ubuntu
DISPLAY=:0
ELEMENTS=/home/abc/SeaDAS/ocssw/var/seawifs
EOS_LIB_PREFIX=linux64
FC=gfortran
GCC_TUNE=
GDMSESSION=ubuntu
GNOME_DESKTOP_SESSION_ID=this-is-deprecated
GNOME_SETUP_DISPLAY=:1
GNOME_SHELL_SESSION_MODE=ubuntu
GNOME_TERMINAL_SCREEN=/org/gnome/Terminal/screen/301197d0_76f8_4b4a_b719_cbca68d71998
GNOME_TERMINAL_SERVICE=:1.107
GTK_MODULES=gail:atk-bridge
HDFEOS_LIB=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/EOS/lib/linux64
_=/home/abc/SeaDAS/ocssw/bin/seadas_info
HOME=/home/abc
HRPT_STATION_IDENTIFICATION_FILE=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs/station/station_id.dat
IM_CONFIG_PHASE=1
J2REDIR=/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre
J2SDKDIR=/usr/lib/jvm/java-8-oracle
JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-8-oracle
L2GEN_ANC=/home/abc/SeaDAS/ocssw/var/anc
LANGUAGE=zh_CN:en_CA:en
LANG=zh_CN.UTF-8
LC_ADDRESS=zh_CN.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=zh_CN.UTF-8
LC_MEASUREMENT=zh_CN.UTF-8
LC_MONETARY=zh_CN.UTF-8
LC_NAME=zh_CN.UTF-8
LC_NUMERIC=zh_CN.UTF-8
LC_PAPER=zh_CN.UTF-8
LC_TELEPHONE=zh_CN.UTF-8
LC_TIME=zh_CN.UTF-8
LIB3_BIN=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/bin
LIB3_CHECK=0
LIB3_DIR=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt
LIB3_INC=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/include
LIB3_LIB=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/lib
LOGNAME=abc
NAVCTL=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs/nav
NAVQC=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs/nav
OCDATAROOT=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share
OCSSW_ARCH=linux_64
OCSSW_BIN=/home/abc/SeaDAS/ocssw/bin
OCSSW_DEBUG=0
OCSSWROOT=/home/abc/SeaDAS/ocssw
OCTS_REGISTRATION_TABLES=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/octs/nav
OCVARROOT=/home/abc/SeaDAS/ocssw/var
ORBCTL=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs/nav
PAPERSIZE=a4
PATH=/home/abc/.local/bin:/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/bin:/home/abc/SeaDAS/ocssw/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games:/snap/bin:/snap/bin:/usr/lib/jvm/java-8-oracle/bin:/usr/lib/jvm/java-8-oracle/db/bin:/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin
PGSINC=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/EOS/include
PGSLIB=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/EOS/lib/linux64
PROJ_LIB=/home/abc/SeaDAS/ocssw/opt/share/proj
PWD=/home/abc/Desktop
QT_ACCESSIBILITY=1
QT_IM_MODULE=ibus
SESSION_MANAGER=local/123sPC:@/tmp/.ICE-unix/2127,unix/123sPC:/tmp/.ICE-unix/2127
SHELL=/bin/bash
SHLVL=1
SSH_AGENT_LAUNCHER=gnome-keyring
SSH_AUTH_SOCK=/run/user/1000/keyring/ssh
SWFTBL=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs/qc
SWTBL=/home/abc/SeaDAS/ocssw/share/seawifs
SYSTEMD_EXEC_PID=2158
TERM=xterm-256color
USER=abc
USERNAME=abc
VTE_VERSION=6800
WAYLAND_DISPLAY=wayland-0
XAUTHORITY=/run/user/1000/.mutter-Xwaylandauth.4K1XB2
XDG_CONFIG_DIRS=/etc/xdg/xdg-ubuntu:/etc/xdg
XDG_CURRENT_DESKTOP=ubuntu:GNOME
XDG_DATA_DIRS=/usr/share/ubuntu:/usr/local/share/:/usr/share/:/var/lib/snapd/desktop
XDG_MENU_PREFIX=gnome-
XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/1000
XDG_SESSION_CLASS=user
XDG_SESSION_DESKTOP=ubuntu
XDG_SESSION_TYPE=wayland
XMODIFIERS=@im=ibus

Re: An error message generated during geofile processing with SeaDAS

Posted: Thu Oct 05, 2023 4:22 pm America/New_York
by OB SeaDAS - xuanyang02
I have Ubuntu 20.04.6 LTS

I can't replicate your error running

Code: Select all

modis_GEO A2010283180500.L1A_LAC
If the generated GEO file is of the similar size of the GEO file on our site, and can be used for modis_L1B and/or l2gen, you probably can ignore the error message